hun eng deu

Egyetemi Sportcsarnok, Sport u.

Intézmény v. nem lakás célú épület
Cím: 7622 Pécs Sport u. 1.
Alapterület: 3167 m2

A közel 1000 m2 összes beépített szintterületű ingatlan sportcélú működés ellátására került megtervezésre és kivitelezésre. Évtizedekig számos szakosztály, valamint a Pécsi Tudományegyetem különböző sportszakosztályai folytatták itt edzéseiket, felkészüléseiket bel- és külterén egyaránt. A jelenleg üresen álló épület elsősorban ilyen célú felhasználásra javasolt, de elhelyezkedése miatt - Tudáspark és a Kodály Központ közvetlen szomszédságában - egyéb szolgáltatási, vagy kereskedelmi célú tevékenységre is kiválóan alkalmas.



Egyéb leírás: -
Bővítési lehetőség: A rendezési tervben rögzített mértékig bővíthető.
Fejlesztési lehetőség: Az épület jelenleg távhővel fűtött, gáz igény esetén beköthető. Csomóponti elhelyezkedése, valamint zöldterületi csatlakozása miatt változatos fejlesztési lehetőségeket kínál. Bővíthetősége és belső alakíthatósága különböző szolgáltatási, kereskedelmi funkciók fejlesztési lehetőségeit is magukban hordozzák.
Elérhető közszolgáltatások leírása: Az épület a városközponttól nem messze található, csomóponti elhelyezkedésű. Közvetlen közelében fekszik a Tudáspark, a Kodály Központ és a Pécsi Tudományegyetem Központi épülete, valamint több kara is. 100 méteres körzetében rendelőintézet, posta, gyógyszertár, rendőrség és szálloda is található. Mind autóval, mind városi buszjáratokkal könnyen megközelíthető, közelében vasúti sínpálya húzódik. A városközpont akár gyalogosan is könnyűszerrel elérhető az épülettől.
Területi besorolás: Központi vegyes zóna
Védettség: -
Beépített terület: 853 m2
Maximális beépíthetőség: Feltöltés alatt
Szerkezet: falazott blokktégla + km. tégla falszerkezetek
Tető: Lapos tető
Szint: 1
Emelet: -
Beépített szintterület: 973 m2
Épület területe: 853 m2
Liftek száma: 0
Víz: Van (Dk 32 Kpe nyomás 4,2 bar)
Gáz: -
Villany: Van (Fázisok száma: 3, 3*200A teljesítmény kiadható, itt középfeszültség is kiadható saját vagy EON-os trafóval)
Távhő: Van (Hőközpont: B003, PÉTÁV tulajdon, 130 kW)
Optika: -
Szélessáv: Van
Klíma: -
Szennyvíz: Nincs szennyvíz bekötve
Csapadékvíz: Feltöltés alatt
Tüzivíz: NA 80 PVC 1 db tűzcsap kb. 4,2 bar 600-900 l/perc
Hulladék: Konténeres
Kiemelt ingatlanok