hun eng deu

Néprajzi Múzeum

Ingatlan
Cím: 7621 Pécs Rákóczi út 15.
Alapterület: 904 m2

A Pécsi Városi Múzeum első állandó kiállításának megnyitására 1904-ben a jelenlegi Néprajzi Múzeum épületében került sor. Fennállási évei alatt az épület mindig múzeumként funkcionált, mely helyt adott néprajzi gyűjteményeknek, hadtörténeti kiállításoknak, régészeti és képzőművészeti gyűjteményeknek egyaránt. 1950-ben az épületben új néprajzi és bányászati állandó kiállítás nyílt, mely a mai napig látogatható. A régészetileg védett műemléki épület impozáns megjelenésével, csomóponti elhelyezkedésével kiemelten ajánlott befektetők, bérlők számára egyaránt.Egyéb leírás: -
Bővítési lehetőség: Jelenleg hatályos szabályozás szerint nincs bővítési lehetőség.
Fejlesztési lehetőség: A kétszintes épület összközműves ellátottsággal rendelkezik, a távhő a szomszédos telekről továbbfejleszthető igény szerint. Az épület belső tagoltsága részben módosítható, régészeti védettsége miatt azonban korlátozottan átépíthető. Csomóponti, városközponthoz közeli elhelyezkedése miatt kiválóan alkalmas szolgáltatócentrumok, irodák, irodaépület kialakítására.
Elérhető közszolgáltatások leírása: Az épület a város Zsolnay-szobornál elhelyezkedő csomópontjában helyezkedik el, mind autóval, mind kerékpárral, mind helyi buszjáratokkal közvetlenül megközelíthető. 100 méteres körzetében található a Megyei Kórház épülete, a Táblabíróság, posta, és több bankfiók is. A belváros számos kisebb üzlete és legnagyobb bevásárlóközpontja akár gyalogosan, akár tömegközlekedéssel is könnyűszerrel megközelíthető. A belváros központja, az éttermek, szállodák és szórakozóhelyek is 200 méteres körzeten belül elérhetőek.
Területi besorolás: Településközponti vegyes zóna
Védettség: Műemlék; régészetileg védett terület
Beépített terület: 683 m2
Maximális beépíthetőség: Feltöltés alatt
Szerkezet: km. tégla falazott szerkezetek
Tető: Magastető cserépfedéssel
Szint: 2
Emelet: 2
Beépített szintterület: 1194 m2
Épület területe: 683 m2
Liftek száma: 0
Víz: Van (Dk 25 KPE nyomás 4,3 bar)
Gáz: Van (4m3/h)
Villany: Van (Fázisok száma: 3, )
Távhő: -
Optika: -
Szélessáv: Van
Klíma: -
Szennyvíz: Gravitációs
Csapadékvíz: Feltöltés alatt
Tüzivíz: NA 200 öv 1 db tűzcsap Kb. 4,3 bar. Kb 1400 l/perc
Hulladék: Szeméttároló
Kiemelt ingatlanok