hun eng deu

Angster Orgonamanufaktúra

Ingatlan
Cím: 7621 Pécs Mária u. 35.
Alapterület: 1239 m2

Az Angster orgona- és harmóniumgyár 1867-1949-ig működött a Mária utcában található épületegyüttesben, melyben az Angster család nyolc évtized alatt 1300 orgonát és 3600 harmóniumot készített. Az orgonagyárat 1949-ben bezárták, de hagyományait az 1992-ben alapított Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. továbbvitte. Jelenleg az épület üresen áll, elhelyezkedése és elrendezése több funkció betöltésére is alkalmassá teszi.Egyéb leírás: -
Bővítési lehetőség: Jelenleg hatályos szabályozás szerint nincs alapterületi bővítési lehetőség.
Fejlesztési lehetőség: A kicsivel több, mint 1000 m2 összes beépített szintterületű épületegyüttes összközműves ellátottságú, távhővel fejleszthető. Belső zárt udvarával, központi elhelyezkedésével kiválóan alkalmas lehet lakáscélú beruházásra, illetve akár irodahelyiség kialakítására is.
Elérhető közszolgáltatások leírása: A belváros szívétől pár méterre található épület közelében minden közszolgáltatás elérhető. Több patika, rendelőintézet és szakrendelő is pár 100 méteres körzetében található. Posta és a közüzemi szolgáltatók épületei, több bankfiók, a Kormányhivatal, a NAV és a helyi önkormányzat épületei is gyalogosan megközelíthetőek az épülettől. Pécs egyik legforgalmasabb, éttermekkel és szórakozóhelyekkel teli sétáló utcája, illetve legnagyobb bevásárlóközpontja is közvetlen közelében megtalálható. Mind autóval, mind tömegközlekedési eszközzel megközelíthető.
Területi besorolás: Kisvárosias lakózóna
Védettség: -
Beépített terület: 960 m2
Maximális beépíthetőség: Feltöltés alatt
Szerkezet: falazott blokktégla + km. tégla falszerkezetek
Tető: Magastető cserépfedéssel
Szint: 2
Emelet: 2
Beépített szintterület: 1018 m2
Épület területe: 960 m2
Liftek száma: 0
Víz: Van (Dk 32 Kpe nyomás 2,5 bar)
Gáz: Van (Becsült 4m3/h)
Villany: Van (Fázisok száma: 3, Jelenleg nincs teljesítmény lekötve, de 3*80A kiadható bővítés nélkül)
Távhő: -
Optika: -
Szélessáv: Van
Klíma: -
Szennyvíz: Gravitációs
Csapadékvíz: Feltöltés alatt
Tüzivíz: Dk 355 KPE 1 db tűzcsap Kb. 2,5 bar 900 l/perc
Hulladék: Szeméttároló
Kiemelt ingatlanok